De Fancy Fair                                                   

                                               
Het doel van de stichting is mee te helpen het onderhoud van de Grote Kerk te financieren.
De Grote Kerk is beeldbepalend voor geheel Steenwijk.

Als jij of U nog wat tijd ter beschikking hebt, laat het ons weten.
E-mail voorzitter harry.roskam@gmail.com. Tel: 0521-516532 of 06-10981090

Fancy Fair Commissie:
voorzitter:
dhr: Harry Roskam, Berg en Bos 14, 8334 RA  TUK 
Tel: 0521-516532 of 06-10981090 e-mail: harry.roskam@gmail.com

secretaris:
dhr. Henk Janssen, De Buitengracht 17, 8332 GD  Steenwijk
Tel: 0521 - 514028  e-mail: fancyfair@pkn-steenwijk.nl

Inleveren goederen:
dhr. H. Slot, Capellekade 2, 8331 KX  STEENWIJK. telefoon 0521 -  517012
De loods is iedere zaterdag geopend om goederen in te leveren. Tussen 10:00 uur en 12:00 uur zijn vrijwilligers aanwezig in de loods aan de Wheermaten om uw overbodige goederen in ontvangst te nemen.FANCY FAIR te Steenwijk,  zaterdag 29 aug. 2015,  aanvang 9.30 uur                                                                                                                                                    
Dit jaar voor de 32e keer. Wij hopen op mooi weer en heel veel belangstelling en uiteraard kunt u gerust iets kopen, iets wat u kunt gebruiken of gewoon mooi vindt.
Vrijwilligers  Bij het invullen van de bemensing van de kramen zijn wij nog op zoek naar een paar vrijwilligers die op de zaterdagmorgen om 06.00 uur kunnen helpen met het lossen van de vrachtwagens en de spullen vanuit de kerk naar de kramen te brengen.
Overdag zijn wij, voor de verkoop van de spullen, voor zowel het morgendeel (08.00 – 12.30 uur) als het middagdeel (12.30 – 16.30 uur) nog veel vrijwilligers nodig. Vooral voor het middagdeel komen wij ca 20 vrijwilligers tekort. U bent van harte welkom om te helpen. Belt u mij even op 0521-516532 of 06-33139612  (vakantie 09-07 tot 24-07), u kunt ook mailen naar Fancyfair@pkn-steenwijk.nl

Namens de Fancy Fair, Harry Roskam

HANDWERKKRAAM  FANCY FAIR
Wij hebben al heel wat positieve reacties gehad, fantastisch!
U kunt uw handwerkspullen bij ons inleveren en wel op dinsdag 10 augustus bij Sijntje Hetebrij en op woensdag 11 augustus bij Ineke Halff.
Beide dagen ’s avonds van 6 – 8 uur.
Kunt u het niet zelf brengen, ook geen probleem, we halen het graag bij u op.
Wij verwachten een volle kraam met zeer diverse soorten handwerken!!

Met vriendelijke groet, Sijntje Hetebrij, Hogewal 129, tel. 513616 en
Ineke Halff, Steenwijkerdiep 106, tel. 523322

 

In leveren prijsjes

Voor het Rad van Avontuur, de Caviabak e.d. doen wij net zoals voorgaande jaren een beroep op u voor de prijzen. U mag zelf weten wat u brengt. Op dinsdag 18, woensdag 19, donderdag 20, maandag 24 en dinsdag 25 augustus kunt u in de Klincke terecht. Vrijwilligers zijn tussen 19.00 uur en 20.00 uur in de Klincke, zaal 3, aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen.

Fancy Fair 30 augustus 2014

 

Wat een geweldige dag was het de 30e augustus. De Fancy Fair werd voor de 31e maal gehouden rondom de Grote Kerk. De 31e keer, een dag eigenlijk als voorgaande jaren.
De kramen nog op dezelfde plaatsen en veelal dezelfde activiteiten. Het is nog steeds een goede formule met een goede opbrengst. Een spannende dag, voor het eerst een geheel nieuw team voor de oliebollenkraam. Dat is geweldig gegaan, met veel enthousiasme werd er gebakken en verkocht. Persoonlijk vond ik de oliebollen van geweldige kwaliteit. Ook dank aan Bakkerij Muis uit Steenwijkerwold voor het maken van het beslag ed.

’s Morgen toe ik om 6 uur naar de Grote Kerk fietste, miezerde het een beetje. Ik was niet de eerste, heel veel vrijwilligers die toegezegd hadden om 6 uur te komen waren al druk bezig, de meubels werden uit de vrachtwagens gelost. Alle te verkopen spullen stonden, gesorteerd per kraam,  in de kerk of in pand Zoer en werden door de vrijwilligers naar de markt gebracht, om acht uur waren de kramen voorzien en konden de vrijwilligers achter de kramen beginnen met het uitstallen van de goederen. In de tussentijd werden de vrijwilligers die er al om zes uur waren voorzien van koffie en broodjes.

Jammer dat het zo rond acht uur een beetje regende. Gelukkig bleven alle goederen droog.
Zou dit een teken zijn hoe de dag er verder uit zou zien?

De ‘koopjesjagers’ waren ook dit jaar al vroeg uit de veren, al om half negen, terwijl de markt pas een uur later ‘open gaat’.

Nog een beetje schuiven met de bemensing van de kramen daarna kon de verkoop om half tien beginnen. Waarschijnlijk door de regenbui van acht uur, was de opkomst om half tien niet massaal. Desondanks werd er massaal verkocht. Zo rond half elf, toen het zonnetje scheen, werd de bezoekersstroom groter en werd het drukker op de markt.
Zo rond 12.00 uur was de snert niet aan te slepen, een lange wachtrij bij de snertkraam.
Jammer dat er om half één opnieuw een bui overtrok, gelukkig was dit zo rond het middaguur. De Oprechte Steenwijker Courant kopte: Een fikse bui om half twee gooide roet in het eten van de Fancy Fair van de Grote Kerk in Steenwijk, maar in de ochtend werden al goede zaken gedaan. Dat was ook te zien aan de uiteindelijke opbrengst.
Ook ’s middag werd er goed verkocht, Om half vijf is de markt gesloten en kon alles worden opgeruimd. Dit jaar waren wij iets langer bezig met het opruimen dan de andere jaren, dat moeten wij volgend jaar iets anders regelen.

Kortom een geweldige dag met alleen blije gezichten bij de verkoper en de koper.
’s Avonds hebben wij in de Klincke, waar u allen van harte welkom was, deze dag afgesloten met het vermelden van de geweldige opbrengst van die dag. De opbrengst dit jaar was 28.955,13 euro. Maandag konden wij dit aanvullen met de opbrengst oud ijzer en een onbekende gift en komen wij uit €29.085.13.

De Oprechte Steenwijker Courant kopte: Dat is nog altijd knap in deze tijden, waarin marktplaats al vele jaren ‘marktleider’ is, met drie kringloopwinkels in Steenwijk en waar facebook de weggeefhoek kent.

Wij als commissie zijn bijzonder blij met deze opbrengst. Een opbrengst die wij aan u allen en vooral door de inzet van vrijwilligers hebben te danken. Hartelijk dank daarvoor. Dank u wel voor uw inzet. De opbrengst is voor het onderhoud aan de Grote Kerk. Onderhoud aan dit Rijksmonument kost geld. De Fancy Fair biedt iedere inwoner de gelegenheid om bij te dragen aan het in stand houden van dit monument.
Tweehonderd vrijwilligers zijn met deze dag bezig geweest en gelukkig hebben veel mensen de Fancy Fair bezocht.
Wij zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor de 32e Fancy Fair. Het inleveren van de goederen kan wekelijks vanaf zaterdag 6 september., ’s morgen tussen 10 en 12 uur bij de loods aan de Wheermaten.

Tot dan.

Namens de Fancy Fair.
Harry Roskam.

 

 

update 30-Jul-2015