De Fancy Fair

Het doel van de stichting is mee te helpen het onderhoud van de Grote Kerk te financieren.
De Grote Kerk is beeldbepalend voor geheel Steenwijk.

Als jij of U nog wat tijd ter beschikking hebt, laat het ons weten.
E-mail voorzitter harry.roskam@gmail.com. Tel: 0521-516532 of 06-10981090

Fancy Fair Commissie:
voorzitter:
dhr: Harry Roskam, Berg en Bos 14, 8334 RA  TUK
Tel: 0521-516532 of 06-10981090 e-mail: harry.roskam@gmail.com

secretaris:
dhr. Henk Janssen, De Buitengracht 17, 8332 GD  Steenwijk
Tel: 0521 - 514028  e-mail: fancyfair@pkn-steenwijk.nl

Inleveren goederen:
dhr. H. Slot, Capellekade 2, 8331 KX  STEENWIJK. telefoon 0521 -  517012
Vanaf 3 mei 2014 tot fancy fair is de loods iedere zaterdag geopend om goederen in te leveren tussen 10:00 uur en 12:00 uur zijn vrijwilligers aanwezig in de loods aan de Wheermaten om uw overbodige goederen in ontvangst te nemen.
Insteek is om na de komende Fancy Fair weer terug te gaan naar twee wekelijks in de even weken
Een mooie gelegenheid om de nog bruikbare spullen die u gaat vervangen naar de Fancy Fair te brengen.

30 ste Fancy Fair 31 augustus 2013

Mega drukte op deze fancy fair

Dit was de kop van de Steenwijker courant Het was rond het middag uur gezellig druk en is er veel gehandeld. De opbrengst dit jaar was € 30603.52 Het is 9 % meer dan vorig jaar. Dit stemt de commissie tot vreugde.

De dank gaat uit naar iedereen die er aan heeft mee gedaan.

uitslag verloting

Hier onder een aantal foto's van de steenwijkercourant

1

Vrijwilligers Cor de Boer (74) en Lu van Dalen (74) uit Steenwijk zijn zaterdag door Koning Willem Alexander benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgermeester Marja van der Tas heeft deze uitgereikt.

Cor de Boer en Lu van Dalen hebben zich vanaf het eerste uur hebben ingezet voor de organisatie van de Fancy Fair van de Grote Kerk in Steenwijk. Ze zorgen voor de inzameling en de sortering van de goederen. Verder zorgen ze ervoor dat er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn voor de bemensing van de kramen, en voor het transport en het opbouwen van de kramen.

Cor de Boer

Cor de Boer neemt een deel van de coördinatie voor zijn rekening en was voorzitter van de Stichting Fancy Fair van 2001 tot 2010. Hij was ook kerkelijk actief als kerkvoogd, president-kerkvoogd van de Hervormde Gemeente Steenwijk en voorzitter van het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Steenwijk.

Lu van Dalen

Lu van Dalen is speciaal belast met de inkoop van prijzen voor de verloting, het rad van avontuur en de caviabak. Ook is hij kwaliteitscontroleur van de meubels, die worden aangeboden in de stand 'Doe eens een bod.'

steenwijkercourant.nl

Fancy Fair 25 augustus 2012

Wat hebben wij het getroffen. De weersvoorspellingen waren niet best, om 12 uur een fikse bui met het gevolg dat de gebruikelijke rij voor de verkoop van de snert dit jaar er na 12 uur niet meer was. Om 3 uur een plensbui, het spoelde, schuilen onder de kramen, schuilen in de kerk, velen hadden de kleren drijfnat en daarna vlug naar huis. Begrijpelijk. Na deze bui was eigenlijk de markt voorbij.

Kijken wij naar de rest van het weer in Nederland, dan hebben wij het nog getroffen.

In de Steenwijkercourant stond “Megadrukte op het terrein rond de Sint Clemenskerk tijdens de 29e Fancy Fair”. Het was ’s morgens heel druk, geschuifel langs de kramen. Meubeltjes, curiosa, schilderijen, boeken, speelgoed, er zit voor iedereen wel wat tussen. Je kunt het zo gek niet noemen of het is wel te koop op de fancy fair.

Als ik terugkijk op deze fancy fair en als ik denk aan alle vrijwilligers die geheel belangeloos helpen, die zich inzetten voor het onderhoud van de grote kerk. Geweldig dat dit kan. Alle vrijwilligers wil ik zeggen, dank je wel. De fancy Fair is er niet alleen voor het onderhoud maar heeft een sociaal karakter, aandacht voor elkaar. Dank u wel voor uw inzet.

Ondanks de buien, een geweldige opbrengst,€ 27685,00 wel 10% minder dan vorig jaar. Dit moeten wij vooral toerekenen aan de fikse regenbuien. Ook veel mensen verkopen steeds meer spullen via o.a. Marktplaats die anders naar de fancy fair werden gebracht. Meestal zijn dit de waardevolle spullen waar wij het als fancy fair net van moeten hebben.

Dit was de 29e  fancy fair. Wij kunne terugzien op een geslaagde dag. Ruim 200 vrijwilligers hebben ons geholpen om deze dag te doen slagen.

Namens de Fancy Fair.
Harry Roskamp