diaconale collecten juni 2021

Van de diaconie: diaconale collecten bij online-diensten maand juni 2021

Voor de diaconale doelen van de derde collecte (en bij Heilig Avondmaal en extra noodhulpcollecten indien van toepassing voor de 1e collecte diaconie), kunt u een gift overmaken naar de bankrekening van de diaconie: Diaconie Prot. Gem. te Steenwijk

NL49 RABO 0685 1147 32 onder vermelding van datum en doel collecte.

In juni 2021 gaat het om de volgende collecten.

Zondag 20 juni, 3e collecte bestemd voor: Kerk in Actie: Noodhulp Griekenland

Nog elke dag zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht. Een groot deel van hen komt uit landen waar het leven door oorlog of religieuze spanningen onmogelijk is. Op zoek naar veiligheid stranden mensen uit bijvoorbeeld Syrië, Afghanistan en Iran via Turkije op de Griekse eilanden, waaronder Lesbos.

Hier wacht hen vanwege lange procedures een moeilijke en onzekere tijd. Kerk in Actie ondersteunt organisaties die hen opvangen, begeleiden en onderwijs aan de kinderen geven.

Powerpoint Kerk in actie

Zondag 27 juni, 3e collecte bestemd voor: Roosevelt Vakantieweek Doorn

De Roosevelt Vakantieweek is bedoeld voor alleenstaanden met een lichamelijke beperking, die georganiseerd wordt door het Diaconaal Streekverband Noordwest Overijssel.

Gasten kunnen op het Nieuw Hydepark in Doorn heerlijk genieten van de groene omgeving en de rust. Zowel de kamers als de wandelpaden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het vakantiecentrum beschikt over alle benodigde aangepaste faciliteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De Roosevelt Vakantieweek wordt mogelijk gemaakt door heel veel ondersteuning van vrijwilligers. In het Nieuw Hydepark staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop. Er is ook altijd een predikant of geestelijk verzorger aanwezig.

Uit onze gemeente zijn er ook jaarlijks een aantal deelnemers aan deze week.

Zondag 6 juni, 3e collecte bestemd voor: Kerk in Actie: Werelddiaconaat

Jarenlang geweld van het Verzetsleger van de Heer laat nog steeds haar sporen na in Noord-Oeganda. Veel vrouwen en mannen zijn getraumatiseerd. Sommige mannen gaan aan de drank, sommige vrouwen worden slachtoffer van huiselijk geweld. In deze gezinnen hebben kinderen zwaar te lijden onder deze omstandigheden. Medewerkers van Mothers’ Union gaan naar de dorpen en geven speciale cursussen traumaverwerking en relatietherapie aan vrouwen en mannen. Daardoor leren ze weer respectvol met elkaar omgaan.

Zondag 6 juni, 1e collecte Heilig Avondmaal bestemd voor: INLIA

INLIA  is een organisatie  vanuit verschillende geloofsgemeenschappen, die hulp biedt aan asielzoekers en vluchtelingen in nood.

De hulp bestaat onder meer uit:

• juridische hulp bij aanvragen asiel;
  • zoeken naar mogelijkheden voor vergoeding van medische hulp;
  • helpen bij veilige terugkeer naar land van herkomst of naar een ander land;
  • kerken, gemeenten en andere organisaties ondersteunen en advies geven bij de zorg voor asielzoekers.

INLIA is een onafhankelijke organisatie. De inkomsten bestaan uit giften.

Onze dominee Haanstra is bestuurslid van deze organisatie.

Veel meer informatie is te vinden op www.Inlia.nl

EXTRA noodhulpcollecte:

Zondag 13 juni, 1e diaconale collecte bestemd voor: Noodhulp Jemen met ZOA

Momenteel staan ruim 14 miljoen Jemenieten aan de rand van een zware hongersnood. Het dreigt de grootste humanitaire ramp ooit te worden als er niet snel noodhulp komt. Naast een langslepende en gewelddadige oorlog werd dit land eerder ook al getroffen door uitbraken van cholera en ernstige voedseltekorten. Dit zorgde al voor duizenden slachtoffers. Zonder hulp dreigen dit er alleen maar meer te worden. Een ZOA-team van hulpverleners is ondanks de onveilige situatie aanwezig om noodhulp te verlenen. Door het bieden van de meest nodige hulp, laten we de kwetsbare Jemenitische bevolking niet aan hun lot over. Uw steun daarbij hebben ze hard nodig.

Jemen