Schrijfactie AMNESTY 1 mei 22

AMNESTY INTERNATIONAL

Na een periode van afwezigheid, hebben we vanuit diaconie/ZWO taakgroep besloten om onze fysieke schrijfacties voor Amnesty International weer op te pakken. Uiteraard, stellen we ons zelf ook de kritische vraag of de reeds jaren gehanteerde vorm (van fysieke handtekeningenlijsten) nog wel voldoet aan ons huidige digitale tijdperk? Immers, we kunnen ook online petities tekenen en/of een mail sturen naar diverse organisaties, landen en/of autoriteiten om bepaalde misstanden te benoemen en hier vriendelijk aandacht voor te vragen. Deze discussie over de vorm zouden we in de komende jaren ook graag nog wel eens aan u als gemeente willen voorleggen. Het één hoeft het ander ook niet uit te sluiten overigens. Vandaar, dat we voor nu hebben besloten, dat we tijdens de maandelijkse koffiedrinkmomenten de fysieke ondertekening weer oppakken.

Zo schrijven we op zondag 1 mei 2022 een brief naar Sudan en Colombia.
Mohammed Adam (17) en Mohammed al-Fatih (18) uit Sudan werden op 14 januari 2022 met geweld opgepakt toen zij een ziekenhuis verlieten. Adam werd een dag eerder in zijn been geschoten tijdens protesten tegen de militaire regering. We schrijven een brief aan de Sudanese autoriteiten en roepen hen op Adam en al-Fatih onmiddellijk vrij te laten, tenzij ze worden aangeklaagd voor een internationaal erkend misdrijf.
Daarnaast schrijven we een brief aan de autoriteiten van Colombia. De
afgelopen maanden ontvingen milieu- en mensenrechtenactivisten in de
Colombiaanse regio Magdalena Medio een reeks doodsbedreigingen.  We roepen de autoriteiten op ervoor te zorgen dat alle milieu- en mensenrechtenactivisten in het gebied worden beschermd.

Met vriendelijke groet, Ria Kramer en Inge Meindertsma

Hier bevindt u zich:
Home » Activiteiten » Schrijfactie AMNESTY 1 mei 22