STOELENACTIE

De voorbereidingen van de verbouw van de Grote Kerk is in volle gang, de contracten zijn getekend, de keuzes zijn gemaakt. Een grote wens van onze gemeenschap is naast de verbouw, het aanschaffen van nieuwe stoelen. Daar hebben we uw hulp bij nodig. 1 december starten we bij de protestantse gemeente Steenwijk met de stoelenactie. Je kunt meedoen aan deze actie door 1 of meerdere stoelen te ‘kopen’. Een stoel kost ongeveer 180 euro. We hebben 400 a 500 nieuwe stoelen nodig. Ieder bedrag is welkom en wordt gewaardeerd. Help je mee? De aanschaf van nieuwe stoelen is een hele uitgave. In een nieuw huis horen ook nieuwe stoelen, helaas kan dat niet zonder uw bijdrage. Met uw gift maakt u het mogelijk stoelen aan te schaffen. Doneren kan via deze link

VERBOUWINGSPERIKELEN juni 2022:

Sinds enige tijd is de stoelopstelling veranderd in de kerk. Dit heeft te maken met de activiteiten die zijn geweest, maar tegelijkertijd is het om nieuwe stoelindelingen uit te proberen.
Als de nieuwe stoelen worden geleverd willen we verschillende varianten (aantal zondagen) uittesten. Daarna om via een gemeenteavond de gemeente hierover te ‘horen’ en dan te besluiten wat waar wordt aangepast.De techniek is nu nog niet aangepast aan de verschillende varianten. Dit zal worden meegenomen als er een besluit genomen is. Mocht u tot die tijd vragen hebben dan kunt u die richten aan EenNieuwHuis@PKN-Steenwijk.nl

April  2022

VERBOUWINGSPERIKELEN:
Stoelenfonds:
De donaties voor ons stoelenfonds lopen voortreffelijk! Op dit moment is er een bedrag gedoneerd van meer dan € 21.000,00 ! Hartelijk dank hiervoor en heeft u het nog niet gedaan, dan kan dit nog steeds via  financieel bijdragen of ‘direct’ op het rekening nummer NL60RABO0373729596. De oude stoelen zijn ook te koop, deze zijn voor € 7,50 zonder leuning en met leuning voor € 15,- te verkrijgen. De opbrengst hiervan gaat dan ook in het stoelenfonds.

Schilders gevraagd:
Schilders gevraagd voor het schilderen en sauzen van de plafonds en wanden in de toiletten. Wilt u (kunt U) ‘strak’ schilderen (dus geen schilderij…), dan zijn wij op zoek naar U! Opgave kan via Mense Dijkstra, Wim Hultink of mail naar eennieuwhuis@pkn-steenwijk.nl Het schilderwerk kan vanaf deze week starten. Na het schilderwerk wordt dan het sanitair opgehangen, deuren en verlichtingen gemonteerd (uitbesteed werk) en dan nog de buitenbekleding met bamboe hout.