VOOR DE KINDEREN: “Kom jij naar mij toe?” zondag 9 aug

VOOR DE KINDEREN: “Kom jij naar mij toe?”


Het verhaal van de vorige weken gaat nog verder. Jezus neemt even rust om te bidden, de leerlingen gaan vissen. Dat is hun beroep toch. Je zou denken dat ze nergens bang voor zijn, hoe vaak zou het al wel niet hebben gestormd in hun leven? Onweer? Regen? Maar in de nacht lijkt alles anders, dan kun je bang worden van dingen, waar je overdag om lacht. Zijn de kinderen ook wel eens bang ’s nachts? Wat doen ze dan? Zijn ze overdag wel eens bang? Naar wie gaan ze dan? Of komt er vanzelf iemand naar ze toe, net als bij de leerlingen?
Op het werkblad staat de boot in de hoge golven. Knip de tekening in bij de golf en vouw hem langs de vouwlijn naar boven. Schrijf op de achterkant van de golf waar je allemaal bang voor bent en schrijf bij Jezus wie je het beste kan helpen. Vouw de golf dan weer terug omhoog.
Het verhaal en meer materiaal (spelvormen, gespreksvragen) staan op de site https://www.kindopzondag.nl/digitaal/

Martine Pastoor en Marjoke Eikelenboom

In de kerk liggen in de zomervakantie werkboekjes met puzzels, kleurplaten, quizjes voor de kinderen en er is iemand van de kindernevendienst aanwezig om de kinderen te helpen. Bovendien staat er een doos met spelmateriaal voor de jongste kinderen. Alle kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom! Vanaf het nieuwe schooljaar starten de oppasdienst en de kindernevendienst weer.