Mikondo

ZWO-PROJECT “MIKONDO” voor schoolkinderen in DRCongo’.

De school ‘La Tulipe’, opgericht in 2001 door Epi Kaluba, is gevestigd in Mikondo, een grote achterstandswijk in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo.
In Nederland is, op initiatief van Mieke Rang en Epi Kaluba, de ‘Stichting Vrienden van Mikondo’ opgericht. Deze stichting werkt nauw samen met de Congolese partnerorganisatie ‘Projets Mikondo’. De school ‘La Tulipe’ en ook een bibliotheek, zijn onderdeel van dit sociaal-cultureel centrum.

Jaarlijks volgen ruim 1200 leerlingen de lessen voor kleuter-, basis- en middelbaar onderwijs.
Er zijn inmiddels ook diverse vakopleidingen zoals: naaien, houtbewerking, autotechniek, metselen, ict.Na schooltijd volgen volwassenen cursussen, zoals: alfabetisering, Frans, Engels, naaien en boekhouden

Dankzij een aantal trouwe donateurs kan elke maand een vast bedrag aan ondersteuning worden overgemaakt. Ook wordt bijgesprongen bij bijzondere noden. Soms ontvangt de Stichting eenmalige grote giften. Daarmee kan dan bijvoorbeeld het hoognodige onderhoud aan de gebouwen worden bekostigd.
De school draait goed mede dankzij grote inzet van vrijwilligers

Projectgroep ‘voor schoolkinderen in Mikondo, DRCongo’ Marit, Tineke, Greet, Doetie, Pieter, Margriet, Aly en Ieneke.

Kunt u niet meedoen aan de activiteiten, maar wilt u wel de schoolkinderen steunen? Dan kunt u een financiële bijdrage overmaken naar de bankrekening van taakgroep ZWO o.v.v. ‘schoolkinderen DRCongo’. Rek.nr. ZWO: NL83 RABO 0149 1081 25.
Voor actuele informatie uit Mikondo,

Kniepertjes actie Mikondo

ZWO project la TULIPE in DR CONGO

Er zijn weer kniepertjes te koop, de opbrengst is voor het ZWO-project voor de school La Tulipe in DRCongo.
We houden voorraad in De Klincke en kerk (bij koffiedrinken).
Maar het is ook mogelijk om een bestelling te doen en dan brengen wij het bij u thuis.

De eerste afleverdag is zaterdag 4 december tussen 10.00 en 12.00 uur.

Geef uw bestelling zo snel mogelijk door, ivm het plannen van bakken bij:

Doetie Kruithof, tel. 0521-371538 of e-mail doetie.kruithof@ziggo.nl

Minimum afname is 2 zakjes á € 2,50 (per zakje 12 kniepertjes).

Volgende aflever zaterdagen in ieder geval:  19 december.

Nieuws van Mikondo,

Nieuws van Mikondo, school La Tulipe in DRCongo.

De Bloembollenactie voor de school La Tulipe in DRCongo is er weer.

Folders en bestelformulieren liggen in kerk en Klincke. Van de totale omzet is 40% voor de school La Tulipe.
Bestellen kan t/m 19 september, afleveren 2e helft oktober.
Bestelformulieren kunt u achterlaten in de herkenbare bak in kerk of Klincke.

Statiegeld flessen: neem ze mee en laat ze achter in de verzamelbak direct rechts van de ingang bij binnenkomst kerk.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Hier bevindt u zich:
Home » Home » Activiteiten » Mikondo