Mikondo

ZWO-PROJECT “MIKONDO” voor schoolkinderen in DRCongo’.

De school ‘La Tulipe’, opgericht in 2001 door Epi Kaluba, is gevestigd in Mikondo, een grote achterstandswijk in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo.
In Nederland is, op initiatief van Mieke Rang en Epi Kaluba, de ‘Stichting Vrienden van Mikondo’ opgericht. Deze stichting werkt nauw samen met de Congolese partnerorganisatie ‘Projets Mikondo’. De school ‘La Tulipe’ en ook een bibliotheek, zijn onderdeel van dit sociaal-cultureel centrum.

Jaarlijks volgen ruim 1200 leerlingen de lessen voor kleuter-, basis- en middelbaar onderwijs.
Er zijn inmiddels ook diverse vakopleidingen zoals: naaien, houtbewerking, autotechniek, metselen, ict.Na schooltijd volgen volwassenen cursussen, zoals: alfabetisering, Frans, Engels, naaien en boekhouden

Dankzij een aantal trouwe donateurs kan elke maand een vast bedrag aan ondersteuning worden overgemaakt. Ook wordt bijgesprongen bij bijzondere noden. Soms ontvangt de Stichting eenmalige grote giften. Daarmee kan dan bijvoorbeeld het hoognodige onderhoud aan de gebouwen worden bekostigd.
De school draait goed mede dankzij grote inzet van vrijwilligers

Projectgroep ‘voor schoolkinderen in Mikondo, DRCongo’ Marit, Tineke, Greet, Doetie, Pieter, Margriet, Aly en Ieneke.

Kunt u niet meedoen aan de activiteiten, maar wilt u wel de schoolkinderen steunen? Dan kunt u een financiële bijdrage overmaken naar de bankrekening van taakgroep ZWO o.v.v. ‘schoolkinderen DRCongo’. Rek.nr. ZWO: NL83 RABO 0149 1081 25.
Voor actuele informatie uit Mikondo,

Nieuws van Mikondo,

Nieuws van Mikondo, school La Tulipe in DRCongo.

De Bloembollenactie voor de school La Tulipe in DRCongo is er weer.

Folders en bestelformulieren liggen in kerk en Klincke. Van de totale omzet is 40% voor de school La Tulipe.
Bestellen kan t/m 19 september, afleveren 2e helft oktober.
Bestelformulieren kunt u achterlaten in de herkenbare bak in kerk of Klincke.

Statiegeld flessen: neem ze mee en laat ze achter in de verzamelbak direct rechts van de ingang bij binnenkomst kerk.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Potgrondactie 2021

opbrengst bestemd voor het ZWO-project:  ‘Mikondo, voor schoolkinderen in DRCongo’.

Dit jaar is er opnieuw de mogelijkheid om uw potgrond en koemest bij ons te bestellen.

Voor het doorgeven van uw bestelling: zie het artikel in De Brug van februari.

Komt u in kerk of De Klincke? Daar liggen bestellijsten waarop u uw bestelling kunt noteren. We brengen op zaterdag 14 maart de bestelling bij u thuis.   Doet u ook mee?

Hier bevindt u zich:
Home » Home » Activiteiten » Mikondo